Waardoor kun je in de schulden komen?

Trien is al vanaf 2012 een cliënt bij Aktiva. Zij heeft onze hulp gezocht omdat ze in een ernstige schuldensituatie terecht was gekomen en bij de gemeente geen oplossing hiervoor vond. Inmiddels is Trien al weer jaren schuldenvrij. Door haar ervaringen in onze dienstverlening heeft zij haar vriend en haar kinderen ook bij ons onder gebracht. En tot op heden is zij altijd nog steeds enthousiast over onze dienstverlening en de service van onze medewerkers.

Wat is er gebeurt waardoor je in de schulden bent gekomen?

De reden dat ik in de schulden ben gekomen is door de uitbreiding van ons gezin. Met het krijgen van kinderen zijn ook onze lasten gestegen en raakte ik het overzicht kwijt. Dit werd ook nog een keer versterkt door de problemen bij en ziektebeelden van de kinderen én de verhuizing naar een andere woonplaats.

Kun je jouw eerste schuld nog herinneren?

Mijn eerste schuld had te maken met de gelden van het Persoonsgebonden Budget (PGB). Ik beheerde zelf het PGB geld en ondervond problemen met het bijhouden van de administratie. Ik moest een groot bedrag terugbetalen terwijl dat er niet meer was. Ook kreeg ik door mijn verhuizing te maken met andere instanties (bijv. de uitkeringsinstantie). Omdat dit alles nog aangevraagd moest worden sloot het niet altijd goed op elkaar aan waardoor er rekeningen bleven liggen.

Weet je nog wanneer je inzag dat het een probleem was?Aktiva Trien en Wijtze

In mijn nieuwe woning kwam ik via de deurwaarders erachter dat mijn schulden extreem opgelopen waren. Er kwamen zelfs oproepen om bij de rechter te verschijnen. Dat was voor mij het moment dat ik inzag dat dit echt een te groot probleem geworden was.

Wanneer besloot je hulp te zoeken?

Ik kreeg de kinderen op een leeftijd dat zij zelf hulp nodig hadden met hun financiën. Mijn oudste had een bewindvoerder nodig en kreeg bij het inschakelen van een bewindvoerder ook het inzicht om dit ook voor mijzelf te regelen.

Waarom heb je destijds gekozen voor Aktiva?

Ik was destijds al 3 jaar bezig met de gemeente om daar in schuldhulpverlening te komen. Dit werd mij zo moeilijk gemaakt, door het ontbreken van begeleiding hierin, dat ik besloot om ergens anders hulp te zoeken. Ik zocht toen op internet naar een budgetbeheerder en kwam toen Aktiva tegen. Toen ik de website had bekeken kreeg ik al snel een goed gevoel en heb mij toen aangemeld.

En hoe heb je deze stap ervaren?

Hartstikke goed eigenlijk. Het is mij zo goed bevallen dat ik toen gelijk tegen mijn vriend gezegd heb dat ik daar ga ik nooit meer bij weg. Zelfs mijn vriend en mijn kinderen staan nu bij Aktiva onder beheer. Je ziet dat de schulden minder worden. Er valt een last van je af en ziet dat het een en ander geregeld wordt.

Wat hebben wij allemaal voor jou gedaan?

Het heeft mij veel meer rust gegeven. De last van de schulden en rekeningen, aanvragen van kwijtscheldingen, toeslagen en bijzondere bijstand is allemaal bij mij weggenomen. Dit is voor mij erg veel werk om allemaal te regelen.

Wat waren voor jou de zwaarste momenten tijdens de ondersteuning?

Zwaarste moment was het begin. Ik moest erg wennen en toen was er nog niet veel buffer om dingen te doen. Extra geld opnemen was nog niet mogelijk. Ook omdat de schulden geregeld moesten worden.

Heb je ook mooie momenten ervaren tijdens de ondersteuning?

De mooiste momenten waren en zijn nog steeds voor mij dat er geen schulden meer zijn. Ik raad ook heel veel mensen aan om naar Aktiva te gaan. Ik ben alleen maar positief over de gehele periode dat ik er zit. Ik zit al vanaf 2012 bij Aktiva. Wat ik ook mooi vond is dat ik nieuwe fietsen dankzij Aktiva kon ophalen en een andere auto kon kopen op het moment dat het nodig was.

Wat zou jij ons nog willen meegeven als advies?

Goed doorgaan zo op deze manier.

Wat zou jij willen meegeven aan mensen die schulden hebben en nog geen hulp hebben ingeschakeld?

Ik zou ze Aktiva aanraden, dat doe ik nu ook al bij mijn familie, vrienden en kennissen om mij heen waar ik hoor dat ze ondersteuning zoeken.


© Aktiva 2018 | Privacyverklaring | Algemene voorwaarden | Website bij Team Koen
Waardoor kun je in de schulden komen? Klantenbeoordeling: ★★★★★ 4.7 gebaseerd op 92 beoordelingen
5 1
Plan een telefonisch adviesgesprek