Help mij

Schuldhulpverlening in Oud-Reemst

Je woont in de regio Oud-Reemst en je bent op zoek naar iemand die jou kan helpen met het oplossen van de schulden. Zorg dat je deze informatie niet mist, want wij vertellen jou hoe je van jouw schulden afkomt.

Welke soort schulden zijn er?

Je kunt in Oud-Reemst schulden hebben bij jouw mobiele telefonieprovider, bij de belastingdienst of geld hebben geleend van bekenden. Ook kunnen er schulden zijn bij bijvoorbeeld de woningbouw, hypotheekverstrekker of de energiemaatschappij. Deze zijn voornamelijk ernstig omdat dit kan leiden tot een uithuiszetting of afsluiting van gas en elektra.

Wij onderscheiden 2 soorten schulden:
 • Beginnende schulden
 • Problematische schulden

Beginnende schulden

Loop je achter met een maand huur of moet je een (klein) bedrag terugbetalen? Dan zijn dit beginnende schulden die relatief makkelijk op te lossen zijn. Al gauw hoor je in de regio Oud-Reemst dat mensen onder bewind moeten of in de schuldhulpverlening omdat ze schulden hebben. Als schulden beginnend zijn, dan kunnen wij jou in Oud-Reemst prima helpen om dit op te lossen via onze dienstverlening budgetbeheer. Binnen een paar dagen ben je al geholpen en zullen wij met de schuldeisers afspraken maken om de schulden af te lossen.

Problematische schulden

Anders wordt het wanneer schulden problematisch zijn. Hierbij kun je denken aan:

 • Meerdere achterstanden
 • Loonbeslag
 • Bankbeslag
 • Deurwaardersbrieven
 • Afsluiting van gas en elektra
 • Uithuiszetting

Niet langer wachten

Wacht in zulke gevallen niet langer en neem direct met ons contact op. Wij zorgen dat je binnen 24 uur wordt teruggebeld en plannen binnen 7 dagen een afspraak met jou in.

Wat gaan wij dan doen?

1 : Overzicht maken

Samen met jou maken we een overzicht van alle schulden. Gelijktijdig maken wij een begroting van jouw inkomsten en uitgaven.

2 : Plan van aanpak opstellen

Als duidelijk is hoeveel schulden je hebt en hoe jouw begroting eruit ziet, dan kunnen we samen bepalen welk traject er voor jou wordt ingezet.

3 : Stabiliseren van het huishoudelijk budget

We gaan er voor zorgen dat er geen nieuwe schulden bijkomen en de huishoudelijke begroting stabiel is en blijft. Wij nemen de betalingen dan van jou over en kunnen beginnen met het aanbieden van betalingsregelingen. Is de schuldenlast zo hoog dat betalingsregelingen niet helpen, dan gaan wij schuldhulpverlening aanvragen.

4 : Schuldhulpverlening inzetten

Is de huishoudelijke begroting stabiel dan vragen wij via onze samenwerkingspartners schuldhulpverlening aan. Dit doen wij in eerste instantie via een MSNP-traject. Mislukt dit traject omdat bepaalde schuldeisers niet akkoord, dan vragen wij de WSNP aan. Als een van beide trajecten slagen dan ben je na 36 maanden van jouw schulden af.

5: Ondersteunen en coachen

Gedurende en na het traject voor schuldhulpverlening helpen wij jou om het allemaal weer zelf te kunnen gaan doen. Dit wordt ook wel zelfredzaamheidsbevordering genoemd. Samen zorgen we er voor dat als het gehele traject geslaagd is jij het uiteindelijk weer helemaal zelfstandig kan gaan doen.

6 : Overdragen in eigen beheer

Op het moment dat jij vindt dat je het allemaal weer zelf kunt doen, dan dragen wij het beheer van de financiën weer aan jou over. Je bent dan weer helemaal schuldenvrij en weet nu hoe je jezelf het beste kan beschermen tegen nieuwe schulden.

Plan nu een gratis en vrijblijvend adviesgesprek in

In elke gemeente zijn er diverse voorzieningen getroffen voor burgers met schulden. Zo ook in Oud-Reemst, waar Aktiva steeds meer klanten mag helpen met het oplossen en voorkomen van schulden.

Direct hulp nodig? Vraag nu een adviesgesprek aan in Oud-Reemst »

Schulden oplossen in Oud-Reemst

Schulden vormen niet alleen een probleem voor jezelf, maar hebben ook een negatief effect in de samenleving. Door financiële problemen aan te pakken draagt Aktiva een steentje bij aan de leefbaarheid in Oud-Reemst.

Voordelen

Aktiva biedt in de regio Oud-Reemst budgetbeheer aan zonder wachtlijsten en met ruimte voor persoonlijke aandacht. Als je voor onze dienstverlening kiest, dan ervaart je de volgende voordelen:

 • Direct telefonisch contact
 • Dagelijks bereikbar
 • Online inzicht in jouw dossier
 • Uitstekende klantenservice

Wil jij snel geholpen worden door professionals die duidelijk communiceren en aandacht hebben voor jou? Dan moet jij bij ons zijn. Vele inwoners van Oud-Reemst gingen je al voor.

Overtuigd? Vraag nu een adviesgesprek aan in Oud-Reemst »

Schulden oplossen

Aktiva beschermt jou tegen schuldeisers. Zodra jij bij ons onder budgetbeheer of bewind staat dienen deurwaarders en incassobureaus zich voortaan bij ons te melden. Jij krijgt dan geen deurwaarders meer aan de deur waardoor jij een heleboel rust terugkrijgt.

Met wie werken we in Oud-Reemst samen?

Aktiva werkt in Oud-Reemst met diverse organisaties samen, waaronder:

Philadelphia

Philadelphia

Waar Philadelphia in Oud-Reemst ondersteuning biedt bij Wonen, Begeleiding en Dagbesteding, ondersteunt Aktiva in Oud-Reemst hun cliënten bij financieel beheer.
Limor

Limor

Wij werken in Oud-Reemst samen met Stichting Limor. Deze samenwerking in Oud-Reemst is gericht om ondersteuning te bieden aan mensen die te maken hebben met schulden, dakloosheid en verslavingen.
MEE

MEE

In Oud-Reemst werken Aktiva en MEE aan een inclusieve samenleving waar mensen met een beperking op hun mens-zijn worden gewaardeerd en niet op hun beperking. Iedereen telt mee en ieder individu kan en mag een waardevol leven leiden.
Leger des Heils

Leger des Heils

In Oud-Reemst werkt Aktiva veel samen met het Leger des Heils om de gezamenlijke doelgroep te ondersteunen. Aktiva biedt ondersteuning in financiën en het Leger des Heils biedt in de regio Oud-Reemst algemene ondersteuning
Plan een telefonisch adviesgesprek