Nieuws

Aktiva verzorgt gastlessen over beschermingsbewind bij ROC van Twente

Het vak beschermingsbewind is dynamisch en uitdagend. Bewindvoerderskantoor Aktiva benadrukt dit graag en maakt het haar missie om niet alleen de financiële belangen van haar cliënten te behartigen, maar ook om de volgende generatie van dit boeiende werk bewust te maken. Daarom verzorgd Aktiva dit voorjaar twee gastlessen bij het ROC van Twente voor de eerstejaarsstudenten van de MBO 4 opleiding Legal Insurance & HR Services Specialist.

Ongeveer 70 studenten krijgen de kans om in een uur tijd een glimp op te vangen van de wereld van beschermingsbewind en schuldhulpverlening. De sessies omvatten veel informatie over de juridische kaders, de rechtbankprocedures en de taken van een bewindvoerder.

“We hebben de studenten ook uitgedaagd met vragen over de hoogte van een uitkering en de gemiddelde schuldenlast, om te zien of ze zich een beeld konden vormen van de realiteit van leven met schulden en moeite met financieel beheer,” zei Kees Baan, bewindvoerder en manager van Aktiva’s vestiging in Enschede, die de gastles verzorgde. De studenten kregen ook de kans om zelf even de rol van bewindvoerder op zich te nemen in twee voorgelegde casussen. Deze ervaring leverde waardevolle, diverse en soms al zeer professionele input op.

Kees, met meer dan tien jaar ervaring in het veld, onderstreepte het belang van dergelijke initiatieven. “Het is cruciaal dat we studenten inzicht geven in ons werk. Ook omdat één van de keuzedelen die ze volgend jaar kunnen kiezen ‘Assistent Bewindvoerder’ is. Zo krijgen ze een goede indruk van hoe interessant en leuk dit vak kan zijn.”

Aktiva hoopt in de toekomst nog meer studenten te inspireren en te informeren over het waardevolle werk van beschermingsbewindvoerders.