Help mij

Bewindvoering of Budgetbeheer binnen 10 minuten voor elkaar

Bewindvoering of budgetbeheer aanvragen voor jouw cliënt? Vaak een lastig proces om uit te zoeken. Aktiva helpt je bij het aanvragen en maakt het je gemakkelijk. Wanneer je het inschrijf formulier invult word je binnen 24 uur terug gebeld. Tijdens dit telefoongesprek van ongeveer 10 minuten vertellen wij je wat nodig is voor jouw situatie. Wij hebben al meer dan twintig samenwerkingen met instanties en bedrijven. Zij ervaren elke dag weer tijdsbesparing en gemak van de samenwerking met Aktiva.

Aktiva werkt graag met je samen

Onze organisatie is gespecialiseerd in Bewindvoering en Inkomensbeheer. Door ons specialisme kunnen wij de cliënten van uw organisatie kwalitatieve ondersteuning bieden in hun financiën. Met daarnaast het doel om ook jouw organisatie op de hoogte te houden van de ontwikkelen van jouw cliënten.

Dit doen wij door een goede bereikbaarheid te hanteren voor organisaties, je maandelijks mee te nemen in de betaaloverzichten van jouw cliënten, bij bepaalde zaken ook jou en jouw organisatie te betrekken in het proces.

Wij werken met de cliënt altijd op basis van een persoonlijk kennismakingsgesprek op locatie (thuis, bij de instelling waar hij/zij verblijft of bij je op kantoor). Indien je meer wilt weten over een mogelijke samenwerking, zijn wij altijd bereid om een presentatie te geven voor jouw organisatie.


Hoe bespaar je tijd samen met Aktiva?

Daar waar je bij andere bewindvoerders vaak uren bezig bent met het aanmelden van een cliënt en het opzetten van een afspraak, besparen wij bij Aktiva jou veel tijd. Bij ons word je binnen 24 uur teruggebeld voor het maken een afspraak. Deze afspraak vindt meestal al binnen een paar dagen plaats. Wij hebben veel samenwerkingen met instanties met als doel je zo snel mogelijk te helpen.

Het komt vaak voor dat jij als zorgverlener veel tijd moet besteden aan financiële vraagstukken. Dit is uiteraard niet het focusgebied van zorgverleners. Daarnaast wordt dit niet vanuit de WMO of andere bronnen vergoed. Bij een huisbezoek ben je toch al gauw 30 minuten van jouw tijd bezig met de financiën van jouw client. Als je Aktiva inschakelt, dan bespaar je deze kostbare tijd en kun je deze 30 minuten aan ons overdragen.

Een zorgverlener kan daarom beter doorverwijzen in plaats van zelf alle financiën uit te zoeken.

Waarom doorverwijzen naar Aktiva?

Aktiva is al ruim 10 jaar een betrouwbare partner en werkt al langere tijd samen met o.a. onderstaande zorginstellingen. Elk jaar laten wij ons weer toetsen door de rechtbank en onafhankelijke auditoren om onze kwaliteit en betrouwbaarheid te waarborgen.

Werkwijze

Bent u er aan toe om uw administratie/financiën uit handen te geven? En weet u inmiddels dat bewindvoering of budgetbeheer voor u de oplossing is?

Kernwaarden

De bewindvoerders en budgetbeheerders van Aktiva verplichten zich te houden aan en te werken conform de kernwaarden van de organisatie.

Kwaliteitswaarborging

Aktiva toont jaarlijks aan dat zij voldoet aan de kwaliteitseisen. Dit dient te geschieden door middel van een extern rapport van een onafhankelijke auditor.

Over ons

Opgericht om mensen in financiële onzekerheden en moeilijkheden bij te staan en te helpen weer zelfstandig verder te komen met hun eigen financiële middelen.

Bewindvoering of budgetbeheer, welke vraag ik aan?

Het verschil zit hem in hetgeen op basis waarvan jouw cliënt ondersteuning nodig heeft. Is er sprake van een beperking of schuldenproblematiek, dan kies je voor bewindvoering.

Bewindvoering wordt gekozen voor cliënten met een bepaalde beperking. Hierbij wordt de financiële verantwoordelijkheid bij Aktiva gelegd. In overleg met de cliënt wordt er een plan van aanpak opgesteld om weer in een gezonde situatie terecht te komen.

Is er geen sprake van een beperking of schuldensituatie dan wordt er gekozen voor Budgetbeheer. Budgetbeheer is financiële begeleiding op basis van een overeenkomst. Dit ook om weer in een gezonde situatie terecht te komen.

Unieke services in heel Nederland: Gratis Pre-bewind

Pre-bewind is een gratis dienstverlening in aanloop naar bewindvoering. Wij helpen instanties met het aanvraagtraject bij rechtbanken. Sommige trajecten kunnen maanden duren. Wij bieden in tussentijd gratis ondersteuning voor jou en jouw cliënt.

Kom gratis en vrijblijvend in contact met Aktiva

Benieuwd hoe samenwerken met Aktiva gaat? Wil je ook tijd besparen en jouw cliënten helpen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen al vele instanties met ons unieke proces om jou en jouw collega’s tijd te besparen en jouw cliënt weer in een gezonde financiële situatie te krijgen.

Gratis budgetbeheer via pre-bewind

Maandelijks komt de bewindvoerder langs

Één vaste contactpersoon

Bespaar 30 minuten per huisbezoek


Plan een telefonisch adviesgesprek