Nieuws

Is bewindvoering gratis voor gedetineerden? | Column | Aktiva

Zoals eerder aangegeven merken wij bij Aktiva dat men vaak hulp zoekt in financiële ondersteuning, maar men niet goed weet welke mogelijkheden er zijn. In de vorige editie in het magazine Timeys hebben wij het al gehad over bewindvoering. In aansluiting daarop wil ik wat meer vertellen over onze dienst pre-bewind die wij onder meer voor gedetineerden gratis verlenen.

Pre-bewind is gratis

Pre-bewind is kosteloos en een uitgebreidere vorm van budgetbeheer, daarom geeft pre-bewind ons de mogelijkheid om jou al direct te helpen. Wij brengen jouw financiële situatie in kaart, vragen beschermingsbewind voor je aan en we zorgen ervoor dat bij jouw vrijlating al jouw financiële zaken geregeld zijn. Het enige dat jij nog zelf moet doen is een uitkering aanvragen mocht je niet gelijk een baan hebben. Dankzij pre-bewind kunnen wij dus al vooruit werken en tijdswinst behalen.

Zodra je “buiten” bent en de beschikking van de Rechtbank voor Beschermingsbewind is uitgesproken komt het Pré-bewind te vervallen en word het omgezet naar beschermingsbewind.

Het mooie aan pre-bewind is dat het gratis is. En voor jou brengt het direct rust.

Detentie

Een voorbeeld

Laat mij jou een voorbeeld geven: Als je vrij komt zijn zoveel dingen die je moet gaan regelen terwijl de maatschappij als een sneltrein aan je voorbij schiet. Eigenlijk heb je eerst even tijd nodig om op adem te komen en te wennen aan de veranderingen in de samenleving. Die kans krijg je niet want door jouw detentie zijn er schulden ontstaan en de schuldeisers staan al op jou te wachten. Jij of een hulpverlener heeft contact gezocht met een bewindvoerder die beschermingsbewind voor je gaat aanvragen bij de rechtbank.  Dat gaat zeker nog eens 2 á 3 maanden duren. Je voelt het nu zelf al aankomen, dat gaat tijd kosten en nog een extra hoeveelheid stress.

De voordelen van het pre-bewind

Dankzij onze dienst pre-bewind ga je dit allemaal niet meer ervaren. Voordat jij vrijkomt hebben wij al een aantal zaken voor jou geregeld. Zo is jouw financiële situatie in kaart gebracht en zijn eventuele schuldeisers benadert om jouw schulden in kaart te brengen. De aanvraag voor beschermingsbewind is al ingevuld en bij de rechtbank ingediend. Wij proberen het voor jou zo te regelen dat kort na jouw vrijlating het beschermingsbewind is uitgesproken. Het pre-bewind wordt dan door ons omgezet naar beschermingsbewind.

Zorgen maken over de financiële situatie is voor jou niet langer aan de orde. Jij kunt je samen met bijvoorbeeld de medewerkers van Prison Gate Office of Reclassering Nederland concentreren op het slagen van jouw terugkeer in de maatschappij. Zie je de voordelen al voor jezelf? Als je dit ziet neem dan contact met ons op voor een afspraak met mij of met een van mijn collega’s.

[av_button label=’Pre-bewind aanvragen’ link=’manually,https://www.aktiva.nl/prebewind/’ link_target=” size=’medium’ position=’center’ label_display=” icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ av_uid=’av-1wuxz0′ custom_class=” admin_preview_bg=”]