Nieuws

Samenwerking met Stadsbank Oost Nederland zorgt voor versneld proces

Samen met Stadsbank Oost Nederland hebben wij een succesvolle testperiode doorlopen. In de afgelopen periode hebben we al mooie resultaten geboekt met deze samenwerking: je wordt nu nog sneller, gemakkelijker en beter geholpen. De aanvraagtijden voor schuldhulpverlening zijn voor die cliënten van Aktiva enorm afgenomen. Ook ontvangt de Stadsbank Oost Nederland alle benodigde informatie direct zodat de aanvragen snel kunnen worden afgehandeld. Deze samenwerking is een unicum in het werkveld van schuldhulpverleners en bewindvoerders, en daar zijn wij trots op.

Over Stadsbank Oost Nederland

De Stadsbank Oost Nederland in Enschede is een grote gemeentelijke schuldhulpverlener die in opdracht van 22 gemeenten in Twente en de Achterhoek schuldhulpverlening uitvoert. Het uitvoeren van schuldhulpverlening doen zij sinds 1939. Tot op de dag van vandaag zijn zij uitgegroeid tot een organisatie van 140 professionals die deze expertise inzetten om mensen van hun schulden af te helpen.

Stadsbank Oost Nederland Logo

De diensten van de Stadsbank – Schuldhulpverlening

Vanuit de gemeenten krijgt Stadsbank Oost Nederland de verantwoordelijkheid over het aanbieden van schuldhulpverlening voor haar inwoners. Maar wat betekent het aanbieden van schuldhulpverlening? Schuldhulpverlening is het aanbieden van een procentueel bedrag aan alle schuldeisers om gedurende 3 jaar uit te betalen. Dit traject wordt het ‘Minnelijk Traject’ of MSNP (Minnelijke Schuldsanering voor Natuurlijk Personen) genoemd omdat er geen rechter bij komt kijken. Indien het traject goed verloopt zullen de schuldeisers na de 3 jaren akkoord gaan met de kwijtschelding van de schuldvordering.

Hoe kom je voor schuldhulpverlening in aanmerking?

Je komt in aanmerking voor schuldhulpverlening indien:

  • Alle schulden in kaart hebt gebracht en hier recente bewijsstukken van hebt;
  • Maandelijkse financiën op orde zijn en geen nieuwe schulden opbouwt;
  • Ervoor zorgt dat in de toekomst je financiën ook op orde zijn;
  • De schulden in aanmerking komen voor kwijting, boetes worden bijvoorbeeld niet zomaar toegestaan om mee te nemen in de schuldhulpverlening.

Mocht je hiermee moeite hebben dan adviseren wij om een bewindvoerder van Aktiva in te schakelen. Deze zal jou namelijk helpen met het opstarten van een aanvraag bij de Stadsbank Oost Nederland.

Samenwerking Stadsbank Oost Nederland en Aktiva 

Wij vinden dat aanvragen voor schuldhulpverlening te lang duren. Je moet allerlei bewijsstukken van schulden, bankafschriften, bewijsstukken van vermogen, bepaalde bezittingen, erfenissen en BKR-toetsing aanleveren. We merken ook steeds meer dat schuldeisers de gevraagde informatie niet of te laat aanleveren. Hierdoor worden de termijnen voor de aanvraag overschreden waardoor ze niet meer in behandeling genomen kunnen worden. Het kan zijn dat je meerdere aanvragen moet doen om te zorgen dat alle bewijsstukken niet verlopen. Daarnaast begrijpen wij dat het een gespannen situatie kan zijn waardoor de aanvraag nog lastiger voor je wordt. Wij brengen hier verandering in en zijn daarom een samenwerking gestart om het proces sneller te laten verlopen.

Voordelen voor jou als klant van Aktiva 

  •  De bewindvoerders van Aktiva verzorgen de betaling van de maandelijkse lasten vanuit het inkomen en brengen de schulden in kaart. Om rust te creëren vragen wij schuldhulpverlening aan om bijvoorbeeld beslaglegging te voorkomen of ongedaan te maken.
  • De bewindvoerders van Aktiva vragen de bewijsstukken aan die nodig zijn voor schuldhulpverlening. Wij dienen deze vervolgens in bij de Stadsbank Oost Nederland en regelen de schuldhulpverlening voor jou.
  • De bewindvoerders van Aktiva reserveren een maandelijks bedrijf zodat dit bedrag over 3 jaar kan worden uitbetaalt aan de schuldeisers.

Eigen verantwoordelijkheid

  • Jij zorgt dat er maandelijks voldoende inkomsten zijn om de vaste lasten te betalen. Indien mogelijk probeer je extra inkomen te verwerven voor de schuldeisers.
  • Jij dient actief deel te nemen aan het schuldhulptraject en maakt geen nieuwe schulden.

Schuldhulpverlening aanvragen?

Wil jij ook geholpen worden met je financiële situatie? Wil jij sneller van je schuld af?

Maak dan gebruik van onze samenwerking met Stadsbank Oost Nederland of een van onze andere samenwerkingspartners voor een snelle oplossing!

Schakel Aktiva nu in en wordt binnen 24 werkuren geholpen!

[av_button label=’Afspraak maken’ link=’manually,https://www.aktiva.nl/bewindvoering/’ link_target=” size=’medium’ position=’center’ label_display=” icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ av_uid=’av-1wuxz0′ custom_class=” admin_preview_bg=”]