Help mij
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Vul je zoekterm in
Zoeken in inhoud
Post Type Selectors

Een Nieuwe Kans, Sneller Dan Ooit

Heb je te maken met schulden en voelt het alsof je vastzit? Goed nieuws! De overheid heeft de wetgeving rondom de Wet schuldsanering natuurlijke personen (Wsnp) en het minnelijke schuldregelingstraject (Msnp) aangepast. De veranderingen zullen je helpen om sneller en gemakkelijker uit de schulden te komen.

Lopende Wsnp’s?

De nieuwe regels gaan in op 1 juli 2023 en hebben geen invloed op lopende Wsnp’s.

De Belangrijkste Wijzigingen

  1. Kortere doorlooptijd: De duur van de Wsnp en Msnp worden gehalveerd van 3 jaar naar 18 maanden. Je kunt dus sneller een schone lei krijgen!
  2. Geen 10-jaarstermijn meer: Het is niet langer nodig om 10 jaar te wachten voordat je opnieuw een Wsnp kunt aanvragen. Zo krijg je sneller een nieuwe kans als dat nodig is.
  3. Directe toegang tot de Wsnp: Als het duidelijk is dat een buitengerechtelijke/minnelijke schuldregeling niet mogelijk is, kun je nu rechtstreeks een verzoek indienen voor de Wsnp.
  4. Aftrek voortraject: Heb je in de minnelijke schuldregeling (Msnp) gezeten en dit is niet gelukt, dan kun je in aanmerking komen voor een (extra) verkorting op de Wsnp.
  5. Kortere periode van ‘goede trouw’: Je moet nu kunnen aantonen dat je de afgelopen 3 jaar eerlijk en betrouwbaar bent geweest met betrekking tot je schulden, in plaats van 5 jaar.

Jouw Schulden, Onze Zorg

Bij Aktiva begrijpen we dat het aanpakken van schulden uitdagend kan zijn, maar je hoeft het niet alleen te doen. We bieden professionele schuldenbewind aan om je te begeleiden in het hele proces. Wij helpen je bij een succesvolle aanmelding voor een schuldregelingstraject.

Met onze hulp kun je:

  • Schuldenvrij worden in minder tijd
  • Leren hoe je met geld om moet gaan om toekomstige schulden te voorkomen
  • Een nieuw begin krijgen, vrij van schulden

Neem de eerste stap naar een schuldenvrije toekomst

Ben je klaar om de controle over je financiën terug te krijgen? Wij zijn hier om je te helpen. Klik op de onderstaande knop om je aan te melden voor schuldenbewind en begin vandaag nog met het bouwen van een betere, schuldenvrije toekomst!

Meld je aan en we staan voor je klaar. Stap voor stap, samen naar een schuldenvrij leven.

Laatste nieuws