Help mij

Budgetbeheer Zutphen

Schuldhulpverlening in Westendorp

Schulden en schuldhulpverlening in Westendorp

Je woont in de regio Westendorp en je bent op zoek naar iemand die jou kan helpen met het oplossen van de schulden. Zorg dat je deze informatie niet mist, want wij vertellen jou hoe je van jouw schulden afkomt.

Welke soort schulden zijn er?

Je kunt in Westendorp schulden hebben bij jouw mobiele telefonieprovider, bij de belastingdienst of geld hebben geleend van bekenden. Ook kunnen er schulden zijn bij bijvoorbeeld de woningbouw, hypotheekverstrekker of de energiemaatschappij. Deze zijn voornamelijk ernstig omdat dit kan leiden tot een uithuiszetting of afsluiting van gas en elektra.

Wij onderscheiden 2 soorten schulden:

 • Beginnende schulden
 • Problematische schulden

Beginnende schulden

Loop je achter met een maand huur of moet je een (klein) bedrag terugbetalen? Dan zijn dit beginnende schulden die relatief makkelijk op te lossen zijn. Al gauw hoor je in de regio Westendorp dat mensen onder bewind moeten of in de schuldhulpverlening omdat ze schulden hebben. Als schulden beginnend zijn, dan kunnen wij jou in Westendorp prima helpen om dit op te lossen via onze dienstverlening budgetbeheer. Binnen een paar dagen ben je al geholpen en zullen wij met de schuldeisers afspraken om de schulden af te lossen.

Problematische schulden

Anders wordt het wanneer schulden problematisch zijn. Hierbij kun je denken aan:

 • Meerdere achterstanden
 • Loonbeslag
 • Bankbeslag
 • Deurwaardersbrieven
 • Afsluiting van gas en elektra
 • Uithuiszetting

Niet langer wachten

Wacht in zulke gevallen niet langer en neem direct met ons contact op. Wij zorgen dat je binnen 24 uur wordt teruggebeld en plannen binnen 7 dagen een afspraak met jou in.

Wat gaan wij dan doen?

1 : Overzicht maken

Samen met jou maken we een overzicht van alle schulden. Gelijktijdig maken wij een begroting van jouw inkomsten en uitgaven.

2 : Plan van aanpak opstellen

Als duidelijk is hoeveel schulden je hebt en hoe jouw begroting eruit ziet, dan kunnen we samen bepalen welk traject er voor jou wordt ingezet.

3 : Stabiliseren van het huishoudelijk budget

We gaan er voor zorgen dat er geen nieuwe schulden bijkomen en de huishoudelijke begroting stabiel is en blijft. Wij nemen de betalingen dan van jou over en kunnen beginnen met het aanbieden van betalingsregelingen. Is de schuldenlast zo hoog dat betalingsregelingen niet helpen, dan gaan wij schuldhulpverlening aanvragen.

4 : Schuldhulpverlening inzetten

Is de huishoudelijke begroting stabiel dan vragen wij via onze samenwerkingspartners schuldhulpverlening aan. Dit doen wij in eerste instantie via een MSNP-traject. Mislukt dit traject omdat bepaalde schuldeisers niet akkoord, dan vragen wij de WSNP aan. Als een van beide trajecten slagen dan ben je na 36 maanden van jouw schulden af.

5: Ondersteunen en coachen

Gedurende en na het traject voor schuldhulpverlening helpen wij jou om het allemaal weer zelf te kunnen gaan doen. Dit wordt ook wel zelfredzaamheidsbevordering genoemd. Samen zorgen we er voor dat als het gehele traject geslaagd is jij het uiteindelijk weer helemaal zelfstandig kan gaan doen.

6 : Overdragen in eigen beheer

Op het moment dat jij vindt dat je het allemaal weer zelf kunt doen, dan dragen wij het beheer van de financiën weer aan jou over. Je bent dan weer helemaal schuldenvrij en weet nu hoe je jezelf het beste kan beschermen tegen nieuwe schulden.

Plan nu een gratis en vrijblijvend adviesgesprek in

In elke gemeente zijn er diverse voorzieningen getroffen voor burgers met schulden. Zo ook in Zutphen, waar Aktiva steeds meer klanten mag helpen met het oplossen en voorkomen van schulden.

Direct hulp nodig? Vraag nu een adviesgesprek aan in Zutphen »

Schulden oplossen in Zutphen

Schulden vormen niet alleen een probleem voor uzelf, maar hebben ook een negatief effect in de samenleving. Door financiële problemen aan te pakken draagt Aktiva een steentje bij aan de leefbaarheid in Zutphen.

Gemeente Zutphen

Gemeente Zutphen

In de regio van Zutphen werken Aktiva en de Gemeente Zutphen samen in de aanpak van schuldenproblematiek en het aanbieden van schuldpreventie.

Voordelen

Aktiva biedt in de regio Zutphen budgetbeheer aan zonder wachtlijsten en met ruimte voor persoonlijke aandacht. Als u voor onze dienstverlening kiest, dan ervaart u de volgende voordelen:

 • Direct telefonisch contact
 • Dagelijks bereikbar
 • Online inzicht in jouw dossier
 • Uitstekende klantenservice

Wilt u snel geholpen worden door professionals die duidelijk communiceren en aandacht hebben voor u? Dan moet u bij ons zijn. Vele inwoners van de gemeente Zutphen gingen u al voor.

Overtuigd? Vraag nu een adviesgesprek aan in Zutphen »

Schulden oplossen

Een budgetbeheerder beschermt u tegen schuldeisers. Zodra u bij ons onder budgetbeheer staat dienen de deurwaarders en incassobureaus zich voortaan bij ons te melden. Uw gezin krijgt dan geen deurwaarders meer aan de deur waardoor u een heleboel rust terugkrijgt.

Met wie werken we in Zutphen samen?

Aktiva werkt in Zutphen met diverse organisaties samen, waaronder:

Leger des Heils

Leger des Heils

In Zutphen werkt Aktiva veel samen met het Leger des Heils om de gezamenlijke doelgroep te ondersteunen. Aktiva biedt ondersteuning in financiën en het Leger des Heils biedt in de regio Zutphen algemene ondersteuning
Gemeente Zutphen

Gemeente Zutphen

In de regio van Zutphen werken Aktiva en de Gemeente Zutphen samen in de aanpak van schuldenproblematiek en het aanbieden van schuldpreventie.
Philadelphia

Philadelphia

Waar Philadelphia in Zutphen ondersteuning biedt bij Wonen, Begeleiding en Dagbesteding, ondersteunt Aktiva in Zutphen hun cliënten bij financieel beheer.
Rechtbank Zutphen

Rechtbank Zutphen

De aanvragen voor bewind in Zutphen dienen wij in bij de Rechtbank Zutphen. In de regio Zutphen is Aktiva door de rechtbank erkend als professioneel bewindvoerderskantoor.
Plan een telefonisch adviesgesprek