PGB Beheer

PGB-beheer, het beheren van een Persoonsgebonden Budget, is een aanvullende dienstverlening van Aktiva. Het beheren van het Persoonsgebonden Budget is gericht op het overnemen van de administratie van de in te kopen zorg. Zorgovereenkomsten worden bewaakt en facturen worden gecontroleerd, doorgestuurd naar het Zorgkantoor en vervolgens betaald.

De PGB beheerder kijkt samen met jou naar de (nog) in te kopen zorg, helpt bij het opstellen van zorgovereenkomsten en zal maandelijks de facturen controleren en ondertekenen. Vervolgens worden ze dan doorgestuurd naar het Zorgkantoor zodat deze betaald gaan worden.

Wij werken hierin samen met een ervaren en professionele PGB beheerder die samen met onze bewindvoerders jouw belangen beschermd. De PGB beheerder zal jaarlijks zowel bij jou als bij jouw bewindvoerder verantwoording afleggen. Meer weten? Veelgestelde vragen over PGB beheer.

Vrijblijvend adviesgesprek?

Vul ons hulpformulier in en wij nemen z.s.m. contact met jou op om jouw situatie te bespreken.

Verzorging en verpleging

Word je verzorgd of verpleegd vanuit het PGB en wil je graag toezicht houden op de maandelijkse facturen. De PGB beheerder zal jou hierin ondersteunen en jouw (financiële) belangen hierin beschermen.

Zorgovereenkomsten

Bent u op zoek naar een nieuwe zorgverlener waarmee u een zorgovereenkomst gaat afsluiten. De PGB-beheerder begeleidt jou hierin en zorgt ervoor dat alles in goede banen wordt geleid.

Gewaarborgde zorg

Ontvangt u begeleiding of zorg en heeft u overeenkomsten moeten sluiten. Uw PGB-beheerder zal samen met u de budgetten in de gaten houden en nagaan of u voldoende zorg heeft gekregen. Op die manier ontvangt u gewaarborgde zorg.

Wat doet een PGB-beheerder?

  • Opstellen zorgovereenkomsten
  • Bewaken van zorgovereenkomsten
  • Budget en Urenbewaking
  • Waarborgen dat zorg geleverd wordt
  • Accorderen voor het zorgkantoor
  • Contact onderhouden met zorgverlener
  • Rapporteren aan jou
  • Rapporteren aan een eventuele bewindvoerder
  • Periodieke evaluatiegesprekken

Graag even persoonlijk contact?

Wil je graag persoonlijk contact om samen met ons tot een juiste keuze te komen. Of wil je jouw situatie gratis en vrijblijvend aan ons voorleggen?

Mailen?

Wil je graag jouw situatie aan ons voorleggen en doe je dit het liefst via de mail?

Klantenservice

Wil je weten welke service wij verlenen via onze digitale klantenservice op onze website?

Veelgestelde vragen

Antwoorden vinden op jouw vragen? Je vindt ze bij onze veelgestelde vragen.

Plan een telefonisch adviesgesprek