Klantverhaal

Wat kun je doen als je door de stress de financiën niet meer kunt beheren?

Melanie is al jaren een betrokken cliënt van Aktiva. Ook is zij actief op social media om iedereen die meer wil weten over bewindvoering te informeren en onduidelijkheden weg te nemen.

Wat kun je doen als je door de stress de financiën niet meer kunt beheren?

Melanie is al jaren een betrokken cliënt van Aktiva. Ook is zij actief op social media om iedereen die meer wil weten over bewindvoering te informeren en onduidelijkheden weg te nemen.

Wat was voor jou destijds de reden om ergens aan de bel te trekken?

Het liep voor mij allemaal niet zoals het moest lopen. Mijn financiën liepen niet goed, want ik had weinig inkomen. Daardoor had ik moeite om mijn rekeningen te betalen en raakte ik het overzicht kwijt. Natuurlijk probeerde ik alle rekeningen te betalen die binnen kwamen maar door het betalen van de ene rekening moest ik een andere weer laten liggen. Ik vond het de tijd om hulp te vragen.

Vertel eens wat meer over deze situatie. Hoe ben je hierin terecht gekomen?

De continue verzorging van mijn voormalige zieke partner (ziekenhuis bezoeken, thuisverzorging, etc), mijn baan, onze kinderen kwam ik in een soort burn-out terecht gecombineerd met depressies. Ik was zo vermoeid dat ik uiteindelijk voor niets meer energie kon opbrengen. Mijn hele leven had ik al zorgen en ik had ook de volledige zorg van mijn voormalige partner op mij. Gelukkig is hij uiteindelijk weer beter geworden, maar kon ik door mijn vermoeidheid niet meer verder in de relatie.

Na mijn scheiding moest ik noodgedwongen weer bij mijn ouders inwonen. Ik heb toen een bijstandsuitkering aangevraagd om inkomen te hebben. Uiteindelijk heb ik een baan kunnen vinden en een woning. Helaas ben ik gestopt met het werk door alle psychische problemen die ik meedroeg vanuit het verleden. Ik ben toen in de WIA terecht gekomen, omdat ik echt niet meer kon werken. Uiteindelijk hebben wij de keuze gemaakt om bij elkaar weg te gaan.

Waarom heb je destijds gekozen voor Aktiva?

Een kennis van mij is al langere tijd cliënt bij Aktiva en die raadde mij jullie aan. Via via ben ik dus bij jullie terecht gekomen. Ik kreeg van deze kennis het telefoonnummer, maar heb niet gelijk gebeld. Eerst heb ik op de website gekeken en nagedacht of ik doet moest doen. Voor mijn partner heb ik toen de keuze gemaakt dat het voor hem nodig was. Ik dacht zelf dat ik het nog wel kan. Toen het gesprek bij mij thuis plaatsvond heb ik uiteindelijk ook de keuze gemaakt voor Aktiva.

Hoe heb jij de overstap van het zelf doen naar het uithanden geven ervaren?

Ik vond het heel erg lastig om uit handen te geven, maar er viel direct een last van me af toen ik het deed. Ik kon weer ademhalen. Ook moest ik wennen aan de nieuwe situatie. Post werd geleidelijk aan minder maar begreep dat ook bij veel instanties even duurt voordat zij mijn postadresgegevens hebben aangepast. Over het algemeen genomen ging de overgang erg soepel.

Hoe ervaar jij onze ondersteuning over de hele periode?

Ik ervaar de ondersteuning die ik van Aktiva krijg als erg goed, daarom reageer ik vaak op forums als ik voor mijn gevoel onterechte berichten lees over bewindvoerders in het algemeen. Ook ben ik altijd positief over Aktiva ook als het een keer niet zo goed zal gaan. Je kunt beter met elkaar in gesprek blijven, dan kun je namelijk samen blijven werken aan een oplossing. Ik zit al sinds 2014 onder beschermingsbewind bij Aktiva en heb altijd als plezierig ervaren. Natuurlijk is er ook wel eens een keer wat mis gegaan, maar dat is toen direct door mijn bewindvoerder opgepakt en opgelost. Het hele traject loopt prima, ik kan inkijken in het systeem en als ik iets zie wat ik niet begrijp dan mail ik direct. Dan krijg ik ook altijd een snelle reactie.

Wat waren voor jou de zwaarste momenten tijdens het bewind?

Het zwaarste van het onder bewind staan is het hebben van leefgeld. Het gevoel van op rantsoen gezet worden. Ik snap heel goed dat ik moet bezuinigen en dat ik niet meer op de oude voet verder kon. Maar ik moest wel gaan plannen hoe ik met mij boodschappen uitkom. Nu ga ik naar bijvoorbeeld de Foodstunter en koop dan groots in. Dat is zoveel makkelijker en dat raad ik iedereen. Dat maakt het met weekgeld voor mij makkelijker. Ik ging ook naar de kledingbank, maar dat moet nu op afspraak (zaterdag). En dat vind ik lastig, omdat ik ook al mijn kinderen moet meenemen. Voedselbank kom ik voor in aanmerking maar bevat vaak dingen dat ik niet lekker vind. Ik krijg nu ook wel van de buren af en toe wat toegeschoven, vaak ook weer producten van de voedselbank. Ook is het vaak bijvoorbeeld pap dat allemaal in de koelkast moet en het is tegen de houdbaarheidsdatum aan.

Wat waren voor jou de mooiste momenten tijdens het bewind?

Extra geld krijgen op de momenten dat het mogelijk is! Dat geeft mij zoveel voldoening om bijvoorbeeld voor de kinderen wat leuks te kunnen doen. De goede contacten met mijn bewindvoerder, zij doet echt zoveel voor mij. Het normaal kunnen communiceren met de medewerkers van Aktiva. Ik heb het gevoel dat ze naast mij staan, met mij mee denken en met mij meekijken. Dat de situatie vooruitgang boekt, stabiliteit is in mijn financiën en er meer rust is gekomen.

Wat zou jij ons nog willen meegeven als advies?

Ga zo door en blijf mensen helpen. Wel zou ik het fijn vinden als ik mijn bewindvoerder wat vaker zou kunnen zien, maar ik begrijp ook dat dit niet altijd mogelijk is

Wat zou jij willen meegeven aan mensen die twijfelen om (onze) ondersteuning in te schakelen?

Als je twijfelt moet je het gewoon doen! Als je er over nadenkt dan heb je het eigenlijk nodig. Gewoon doen. Lees! Weeg de voor- en nadelen af en laat je niet leiden door de mooie of mindere mooie verhalen van anderen. Ga het gesprek aan en kijk naar jouw eigen gevoel. Vraag wat ze jou kunnen bieden en wees niet bang om de stap te zetten. Aan mensen die (nog) geen ondersteuning zoeken wil ik de tip geven om je geld zoveel mogelijk opzij te zetten. En als je nog thuis woont en naar school gaat, maak je opleiding af en blijf zo lang mogelijk thuis wonen. Dan kun je sparen en een goede start maken voor de toekomst.

Tot slot wil ik zeggen dat jullie heel erg snel en vaak binnen een paar uur reageren. Dat is erg plezierig en ontzettend snel. Jullie zijn goed bereikbaar, het inkijken in mijn financiën vind ik heel erg goed. En kijk ik er naar uit om met mijn bewindvoerder een nog hechtere band te mogen opbouwen.