Waardoor kun je in de financiële problemen komen?

Door het uitblijven van reacties of sancties bij het niet betalen van de vaste lasten. Na 3 maanden hoorde ik pas dat ik de woning uitgezet zou worden. Aldus het verhaal van Wijtze en waarom hij in de schulden is geraakt. Wijtze kwam via zijn partner uiteindelijk met ons in aanraking, nadat hij bij andere instanties tegen onvoldoende ondersteuning bleef aanlopen. Dankzij onze inzet is Wijtze nu schuldenvrij. Lees hieronder zijn verhaal.

Hoe werd jij bewust dat er “problemen” waren met jouw financiën

Ik werd zelf niet echt bewust dat er problemen waren met mijn financiën. Voor mijn gevoel kwamen er geen sancties op het niet betalen van de vaste lasten. Pas na 3 maanden kreeg ik een bericht dat ik de woning uitgezet zou worden. Omdat ik begeleid woonde kwam mijn begeleiding erachter dat ik niet goed met mijn geld om ging. Zij hebben toen geprobeerd mij intern te helpen, maar deze ondersteuning was echter te licht voor mij. Daardoor hebben wij destijds de keuze gemaakt om naar het GKB te gaan.

Wat was voor jou de prikkel om hulp te zoeken?

De prikkel was voor mij het bericht dat ik mijn woning uitgezet zou worden. Ik wilde hier graag blijven wonen. Toen heb ik samen met mijn ouders de hulp van MEE ingeroepen en uiteindelijk besloten om naar het GKB te gaan om van mijn schulden af te komen.

Aktiva Trien en Wijtze

Waarom koos jij voor Aktiva?

Na 10 jaar zat ik nog steeds bij het GKB en was er nog steeds niets geregeld voor mijn schulden. Toen ik mijn huidige vriendin ontmoette kreeg ik van haar het advies om over te stappen naar Aktiva. Dat beviel haar erg goed en daardoor ben ik ook overgestapt.

Wat doet Aktiva voor jou?

Aktiva doet heel erg veel voor mij, daarom zit ik nu inmiddels al 8 jaar bij jullie. Mijn schuld is helemaal afgelost en ik kan mijn dingen weer doen zoals het weer zou moeten. Ik kan nu weer een auto erbij hebben. Dat soort dingen konden toen allemaal niet. Ook krijg ik geen deurwaarders meer aan de deur. Dankzij de samenwerking met Aktiva was het mogelijk om te gaan samenwonen met mijn vriendin. We wonen nu al 4 jaar samen en gelukkig financiële stress vrij.

Heb je wel eens klachten gehad over onze dienstverlening?

Nee, ik heb nooit klachten gehad over jullie dienstverlening. Ik heb wel eens momenten gehad dat iets niet mogelijk was. Er was bijvoorbeeld geen voldoende geld voor iets extra’s. Maar om dit nu een klacht te noemen, nee.

Ik blijf de rest van mijn leven bij Aktiva. Ik weet dat als ik het zelf weer ga doen ik te gevoelig ben om van alles te gaan kopen en zo weer in de problemen kom.

Wat zou jij mensen adviseren als ze hulp bij hun financiën nodig hebben?

Als je denkt hulp nodig te hebben wacht dan niet te lang. Als je het uitstelt dan gaan de schulden echt niet vanzelf weg. Hoe langer je wacht hoe groter de problemen worden. Probeer alle schulden alvast in kaart te brengen ook al kun je er nog niets aan doen. Je hebt dan wel voor jezelf een overzicht gemaakt waar je welke schulden hebt. Kom je er echt niet zelf uit zoek dan hulp bij een professioneel bureau. Voor mij is Aktiva uitstekende keuze geweest.

Als ik Aktiva zou moeten vergelijken met het GKB dan kan ik zeggen dat het bij Aktiva veel beter gaat dan daar. Ik kan daar wel een voorbeeld over geven: Ik kon daar nooit extra geld opnemen voor bijvoorbeeld mijn rijbewijs. Toen ik overstapte kwam er bij Aktiva in een keer 5.000 euro vrij uit de zogenaamde potjes van het GKB. Hierdoor kon ik eindelijk mijn rijbewijs halen, waarvoor ik blijkbaar onnodig lang heb moeten wachten bij het GKB.


© Aktiva 2018 | Privacyverklaring | Algemene voorwaarden | Website bij Team Koen
Waardoor kun je in de financiële problemen komen? Klantenbeoordeling: ★★★★★ 4.7 gebaseerd op 92 beoordelingen
5 1
Plan een telefonisch adviesgesprek