Help mij

Voordelen van Aktiva

De vele voordelen van de dienstverlening van Aktiva is dat er geen wachtlijsten zijn en u bij ons met grote snelheid wordt geholpen. Zodra u zich bij ons aanmeldt wordt u binnen 24 uur gebeld voor het inplannen van een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Het persoonlijk kennismakingsgesprek vindt in de meeste gevallen binnen 7 dagen plaats bij u thuis. Op die manier hoeft u geen onkosten te maken voor een adviesgesprek. Wellicht dat een kopje koffie de enige kosten zullen zijn.

Tijdens het adviesgesprek zullen wij kijken wat de beste oplossing is in uw situatie. Is bijvoorbeeld budgetbeheer voor u de beste oplossing dan kunnen wij dit direct na het gesprek opstarten. Wij kunnen de betalingen dan al binnen enkele weken voor u verrichten.

Is bewindvoering voor u de beste oplossing, dan wordt dit na het gesprek gelijk ingediend bij de rechtbank. Dit om onnodige vertragingen te voorkomen. Bij sommige rechtbanken willen nog wel eens wachtlijsten ontstaan. Om dit te ondervangen bieden wij dan voorlopig budgetbeheer aan. Bewindvoering, ook wel beschermingsbewind genoemd, is een krachtig instrument tegen schuldeisers. Deurwaarders en incassobureaus zijn verplicht zich te melden bij de bewindvoerder. U heeft dan geen gezeur aan de deur van schuldeisers. Mochten ze u wel willen lastig vallen, dan kunt u simpelweg de beschikking van de rechtbank laten zien. Zij weten dan dat zij u niet meer mogen lastigvallen.

Welke oplossing ook wordt gekozen in alle gevallen worden de rekeningen op tijd betaald. Daarnaast krijgt u uw eigen team toegewezen van twee vaste contactpersonen. Het team staat dan elke werkdag voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Zo zullen zij er voor zorgen dat u geen financiële post meer ontvangt, schulden in kaart worden gebracht en dat deze schulden worden opgelost.

Als organisatie zijn wij transparant en zorgen wij ervoor dat u elke maand netjes een overzicht ontvangt van de verrichte betalingen. Om onze medewerkers op het hoogste niveau te houden werken wij uitsluitend met HBO geschoolde bewindvoerders en budgetbeheerders. Jaarlijks worden zij met diverse cursussen en trainingen ondersteunt om u van het beste advies te voorzien.


Werkwijze

Bent u er aan toe om uw administratie/financiën uit handen te geven? En weet u inmiddels dat bewindvoering of budgetbeheer voor u de oplossing is?

Kernwaarden

De bewindvoerders en budgetbeheerders van Aktiva verplichten zich te houden aan en te werken conform de kernwaarden van de organisatie.

Kwaliteitswaarborging

Aktiva toont jaarlijks aan dat zij voldoet aan de kwaliteitseisen. Dit dient te geschieden door middel van een extern rapport van een onafhankelijke auditor.

Instanties

Onze organisatie is gespecialiseerd op het gebied van Bewindvoering en Inkomensbeheer. Door dit specialisme kunnen wij de cliënten van uw organisatie kwalitatieve…

Graag even persoonlijk contact?

Wilt u graag persoonlijk contact om samen met ons tot een juiste keuze te komen. Of wilt u uw situatie gratis en vrijblijvend aan ons voorleggen?

Mailen?

Wilt u uw situatie via de mail aan ons voorleggen?

Bellen?

Liever eerst telefonisch contact voordat u een afspraak maakt?

Veel gestelde vragen

Zit u met vragen over bewindvoering? Wellicht staat hier uw antwoord. Toch niet gevonden? Laat het ons weten.

Hoe kan ik bewindvoering aanvragen?

Zodra u ons hulpformulier invult, dan nemen wij binnen 24 werkuren contact met u op. Wij vullen dan samen met u alle formulieren in die nodig zijn voor de aanvraag van bewindvoering.

Hoe lang duurt bewindvoering

Bewindvoering wordt uitgevoerd om een bepaalde reden, bijvoorbeeld het hebben van problematische schulden of het hebben van een lichamelijke of geestelijke beperking. Zodra deze reden van bewind niet meer aanwezig is dan kunt u bij uw bewindvoerder of de rechter verzoeken om het bewind te laten opheffen.

Wat kost bewindvoering?

In veel gevallen wordt bewindvoering vergoedt door de gemeente. Mocht u niet voor vergoeding in aanmerking komen, omdat u bijvoorbeeld teveel inkomen heeft, dan moet u deze kosten zelf betalen. De hoogte van deze kosten vindt u op onze tarievenlijst.

Kan ik wijzigen van bewindvoerder

Als u geen vertrouwen meer heeft in uw bewindvoerder of de communicatie verloopt niet meer goed. Dan kunt u verzoeken om een andere bewindvoerder. Om te voorkomen dat hiervoor allemaal kosten gemaakt moet worden is het verstandig om eerst intern bij het kantoor te verzoeken om een ander contactpersoon. Mocht u toch besluiten om te wijzigen van kantoor dan hebben wij een voorbeeld brief die u kunt gebruiken om bijvoorbeeld naar ons over te stappen.

Plan een telefonisch adviesgesprek