Help mij
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Vul je zoekterm in
Zoeken in inhoud
Post Type Selectors

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoorde ondernemen (MVO) zit in de kern van Aktiva aangezien wij als bewindvoerder en budgetbeheerder in onze dagelijkse werkzaamheden al proberen mensen te helpen met hun financiële problemen. Daarbuiten stellen wij ons periodiek de vraag: “Wat kunnen wij nog meer betekenen op het maatschappelijke vlak? ”

Aktiva gaat voor Maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wat wij altijd doen, en altijd hebben gedaan, is iedereen op dezelfde manier behandelen, ongeacht geaardheid, huidskleur, politieke overtuiging en/of geloof. Wij voeren onze taak als budgetbeheerder of bewindvoerder zo goed mogelijk uit en helpen iedereen met het oplossen van achterstanden, schulden of met het bemiddelen bij een deurwaarder.

Gratis bewindvoering (Pré-bewind)

In samenspraak met onze samenwerkingspartner bieden wij gratis bewindvoering aan onder de naam: Pré-bewind. Door het inzetten van pré-bewind, bij bijvoorbeeld gedetineerden, dragen wij bij aan het slagen van re-integratie-trajecten. Wij bieden deze dienst gratis aan in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Deze kosten worden dus vanuit de eigen middelen van Aktiva betaalt.

Huishoudboekje van Aktiva

Huishoudboekje van Aktiva

Huishoudboekje

Uit hetzelfde MVO budget hebben wij ook onze huishoudboekje laten ontwikkelen. De huishoudboekjes geven wij gratis weg geven aan begeleiders om cliënten zo meer bewustwording grip en inzicht te geven in hun financiën. Het “Aktiva Huishoudboekje” kan daarnaast gecombineerd worden met een workshop voor o.a. jongeren die thuis nooit geleerd hebben hoe ze op een bewust manier met hun geld om kunnen gaan.

Als Aktiva een bijdrage kan leveren aan een schuldeloze toekomst is ons doel om maatschappelijk verantwoord te ondernemen zeker geslaagd. Aktiva gaat voor Maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wil je hier samen met ons verder over nadenken, neem dan contact met ons op.

Straatspeeldagen

Jaarlijks doet Aktiva, in het kader van NLDoet, mee aan het organiseren van de straatspeeldagen. In onze voorgaande jaren hebben wij samen met een aantal zorginstellingen bij een basisschool allerlei leuke speelattributen geregeld zodat de kinderen hier lekker konden spelen.

Gratis overnachtingen Dak- en Thuislozenopvang

Gedurende een bepaalde periode hebben wij voor een dak- en thuislozenorgansatie de opvang betaald voor de “bewoners”. Het betreffen mensen die elke avond weer teurgkeren en samen met ons en de zorginstelling werken aan een terugkeer in de samenleving.

De voordelen

De vele voordelen van de dienstverlening van Aktiva is dat er geen wachtlijsten zijn en u bij ons met grote snelheid wordt geholpen. Zodra u zich bij ons aanmeldt wordt u binnen 24 uur gebeld voor het inplannen van een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.
Werkwijze

Ben je er aan toe om jouw administratie/financiën uit handen te geven? En weet je inmiddels dat bewindvoering of budgetbeheer voor jou de oplossing is?

Kernwaarden

De bewindvoerders en budgetbeheerders van Aktiva verplichten zich te houden aan en te werken conform de kernwaarden van de organisatie.

Kwaliteitswaarborging

Aktiva toont jaarlijks aan dat zij voldoet aan de kwaliteitseisen. Dit dient te geschieden door middel van een extern rapport van een onafhankelijke auditor.

Instanties

Onze organisatie is gespecialiseerd op het gebied van Bewindvoering en Inkomensbeheer. Door dit specialisme kunnen wij de cliënten van jouw organisatie kwalitatieve…

Klantverhalen

Wat is voor jou de reden dat je voor bewindvoering hebt gekozen?

Jeltje is 48 jaar, woont begeleid en werkt, via een dagbestedingstraject, bij een kinderboerderij. Ze verzorgt daar de dieren en werkt ook mee in de keuken en bij de kassa. Jeltje staat al jaren onder bewind bij… Lees verder

Wat is een reden om onder bewindvoering te komen?

Dat is de hoofdvraag die wij aan Manuela stelden. Manuela zocht hulp omdat zij ongeordend is en daardoor moeite heeft met het creëren van overzicht. Ze mist inzicht in de financiën, toeslagen en alle zaken die hierbij… Lees verder

Waardoor kun je in de schulden komen?

Trien is al vanaf 2012 een cliënt bij Aktiva. Zij heeft onze hulp gezocht omdat ze in een ernstige schuldensituatie terecht was gekomen en bij de gemeente geen oplossing vond. Inmiddels is Trien al jaren schuldenvrij. Door… Lees verder

Waardoor kun je in de financiële problemen komen?

‘Dit kan door het uitblijven van reacties of door sancties bij het niet betalen van de vaste lasten. Na drie maanden hoorde ik pas dat ik de woning uitgezet zou worden.’ Aldus Wytze zijn situatie. Wytze kwam… Lees verder

Wat kun je doen als je door de stress de financiën niet meer kunt beheren?

Melanie is al jaren een betrokken cliënt van Aktiva. Ook is zij actief op social media om iedereen die meer wil weten over bewindvoering te informeren en onduidelijkheden weg te nemen. Lees verder

Wat was voor jou de reden om hulp te zoeken?

Ondanks haar borderline problematiek, de uithuisplaatsing van de kinderen, bedreigingen en agressie van haar ex-partner weet ze zich staande te houden. Ze heeft heel wat meegemaakt in haar leven en heeft ondanks alles haar geluk kunnen vinden.… Lees verder

Laatste nieuws