Help mij

Wat doet een budgetbeheerder allemaal?

De budgetbeheer is verantwoordelijk voor een afgesproken (specifiek) deel van de financiën van zijn cliënten, waarbij hij zorgt dat de uitgaven worden betaald en toezicht houdt op het inkomen. Een budgetbeheerder wordt via het tekenen van een volmacht (budgetbeheerovereenkomst) aangesteld en is daarmee in dienst van de cliënt. Wij hanteren strenge eisen aan het functioneren van een budgetbeheerder. De eisen zijn daarmee, zover mogelijk, gelijk gesteld aan de eisen gesteld door het Kwaliteitsbureau van de rechtbank om de werkzaamheden te mogen uitvoeren. Het takenpakket van de budgetbeheerder is erg afhankelijk van hetgeen is afgesproken. Bij ons kunt u er van uitgaan dat dit de volgende werkzaamheden zijn:


Basisdienstverlening

De taken bij Budgetbeheer Basis:

 • Openen beheerrekening
 • Monitoren inkomsten
 • Betalen van vaste lasten
 • Overboeken maandgeld
 • 24/7 inzage in financiën
 • Digitaal communiceren

Uitgebreide dienstverlening

De taken bij Budgetbeheer Uitgebreid:

 • Alles zoals Budgetbeheer Basis
 • Overboeken weekgeld
 • Telefonisch spreekuur
 • Inventarisatie schulden
 • Incidentele betalingsregelingen treffen

Graag even persoonlijk contact?

Wilt u graag persoonlijk contact om samen met ons tot een juiste keuze te komen. Of wilt u uw situatie gratis en vrijblijvend aan ons voorleggen?

Mailen?

Wilt u uw situatie via de mail aan ons voorleggen?

Bellen?

Liever eerst telefonisch contact voordat u een afspraak maakt?

Veel gestelde vragen

Zit u met vragen over bewindvoering? Wellicht staat hier uw antwoord. Toch niet gevonden? Laat het ons weten.

Hoe kan ik bewindvoering aanvragen?

Zodra u ons hulpformulier invult, dan nemen wij binnen 24 werkuren contact met u op. Wij vullen dan samen met u alle formulieren in die nodig zijn voor de aanvraag van bewindvoering.

Hoe lang duurt bewindvoering

Bewindvoering wordt uitgevoerd om een bepaalde reden, bijvoorbeeld het hebben van problematische schulden of het hebben van een lichamelijke of geestelijke beperking. Zodra deze reden van bewind niet meer aanwezig is dan kunt u bij uw bewindvoerder of de rechter verzoeken om het bewind te laten opheffen.

Wat kost bewindvoering?

In veel gevallen wordt bewindvoering vergoedt door de gemeente. Mocht u niet voor vergoeding in aanmerking komen, omdat u bijvoorbeeld teveel inkomen heeft, dan moet u deze kosten zelf betalen. De hoogte van deze kosten vindt u op onze tarievenlijst.

Kan ik wijzigen van bewindvoerder

Als u geen vertrouwen meer heeft in uw bewindvoerder of de communicatie verloopt niet meer goed. Dan kunt u verzoeken om een andere bewindvoerder. Om te voorkomen dat hiervoor allemaal kosten gemaakt moet worden is het verstandig om eerst intern bij het kantoor te verzoeken om een ander contactpersoon. Mocht u toch besluiten om te wijzigen van kantoor dan hebben wij een voorbeeld brief die u kunt gebruiken om bijvoorbeeld naar ons over te stappen.

Plan een telefonisch adviesgesprek