Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Vul je zoekterm in
Zoeken in inhoud

Wat is Bewindvoering?

Het Aktiva Zelfredzaamheidstraject

Wat houd dat Aktiva Zelfredzaamheidstraject dan in? Je staat onder beschermingsbewind omdat er schulden waren die je alleen niet kon oplossen. Samen met je Aktiva bewindvoerder hebben jullie er hard aan gewerkt om de schulden op te lossen. Normaal gesproken zou dit beteken dat je zelf weer alle rekeningen gaat betalen en je financiële administratie bij moet gaan houden.

Omdat de bewindvoerder van Aktiva dit een langere periode voor jou heeft verzorgt is het heel begrijpelijk dat jij je hier zorgen over maakt en twijfels hebt of jou dit alleen gaat lukken. Wij zien ook niet graag dat jij na één of twee jaar weer bij ons moet aankloppen.

Help mij direct
Onze cliënten, zorgverleners en andere samenwerkings- partners vertrouwen op de diensten van Aktiva

Zelfredzaamheid en bewindvoering bij Aktiva5 sterren gebaseerd op 169 reviews51
Eindelijk wat rust in de tent dankzij Aktiva!
5 5 1
Lisanne, mijn budgetbeheerder, luistert echt naar mij en komt, zo nodig, ook met eigen initiatieven. Dat ervaar ik als heel prettig omdat ik in een… Lisanne, mijn budgetbeheerder, luistert echt naar mij en komt, zo nodig, ook met eigen initiatieven. Dat ervaar ik als heel prettig omdat ik in een zware burn-out zit. Mede daardoor zie ik soms door de bomen het bos niet meer en raak ik snel in paniek. Lisanne stelt mij altijd weer gerust en weet er altijd weer een positieve draai aan te geven. Zo ontzettend fijn! Ben dan ook blij dat ik mij zo'n 2 jaar geleden heb aangemeld voor budgetbeheer! :)
Zeer tevreden over contactpersoon
5 5 1
Zeer tevreden over mijn contactpersoon Marloes. Ze is een topper en een kei. Zeer tevreden over mijn contactpersoon Marloes. Ze is een topper en een kei.
De beste uit vergelijkingen
5 5 1
Ik kwam bij deze organisatie via aanraden van mijn broer, die bij Humanitas werkt en contact met hen had. Zelf ben ik (bijna) schuldenvrij, maar… Ik kwam bij deze organisatie via aanraden van mijn broer, die bij Humanitas werkt en contact met hen had. Zelf ben ik (bijna) schuldenvrij, maar vindt het wel handig dat iemand anders mijn financiën beheert. De betaling van hun diensten wordt vergoedt vanuit de bijzondere bijstand, die zij tevens ook voor mij hebben aangevraagd. Hiervoor heb ik ook bij andere bureaus gezeten die mijn budget beheerden, enig vergelijkingsmateriaal heb ik dus inmiddels vergaard. Het mooie aan deze organisatie is dat ik altijd persoonlijk contact heb en altijd kan bellen en mailen. Ook voor advies staan ze voor mij klaar. Over de gang van zaken ben ik ook zeer tevreden, alle rekeningen worden op tijd betaald en als ik een bericht achter laat, dan bellen ze mij ook altijd terug.

Drie stappen naar zelfredzaamheid

Door Aktiva is er gekeken naar welke mogelijkheden die er zijn om deze situatie te voorkomen.  Aktiva heeft op basis van zelfredzaamheid een traject bedacht waarbij beschermingsbewind word omgezet naar budgetbeheer. Het budgetbeheer word in drie stappen steeds lichter gemaakt ( en ook goedkoper ) en bij elke stap er meer van jou word verwacht om zelf te gaan doen. Als laatste stap komt het budgetbeheer helemaal te vervallen en ben je klaar om het heft weer in handen te nemen en baas in eigen portemonnee te zijn.

Als blijkt dat de laatste genomen stap voor jou net te ver is geweest doen we heel simpel een stap terug. Dat wat jij zelf kunt doen doe je lekker zelf en de rest, dat doen wij dan voor je.

Net als bij beschermingsbewind zijn wij er voor jou om je op te vangen en om over je financiële zaken te waken. Zelfredzaamheid is een prioriteit voor Aktiva.

Wil je weten over wat de mogelijk voor jou of je cliënt zijn, neem dan contact met ons op of vul het hulpformulier in naast deze tekst.

De belangrijkste voordelen van Aktiva

Snelheid

 • Binnen 24 uur persoonlijk contact
 • Binnen 7 dagen een intakegesprek
 • Eigen bewindvoerder toegewezen
 • Geen wachttijden bij de aanmelding
 • Binnen 3-6 maanden loopt alles

Veilig

 • Wij communiceren alleen met jou
 • Betalingen worden maandelijks gecontroleerd
 • Eigen online inlog om mee te kijken
 • Gekwalificeerde bewindvoerders
 • Toezicht door branchevereniging, rechtbank en auditor

Service

 • Een eigen bewindvoerder toegewezen
 • Dag en nacht inzicht in de financiën
 • Digitale communicatie
 • Online rekeningen indienen
 • Snelle beantwoording van vragen

Wat doet een bewindvoerder?

Het belangrijkste deel van het werk van een bewindvoerder bestaat uit het beheren van uw vermogen. Hiervoor is het noodzakelijk dat de bewindvoerder inzicht krijgt in al uw financiële zaken, maar ook de bevoegdheid krijgt om beslissingen te nemen. Natuurlijk gaat dit altijd in overleg met jou.

Wil je weten wat een bewindvoerder allemaal doet voor jou? Kijk dan verder bij het takenpakket van de bewindvoerder.

Klantverhalen

Wat is een reden om onder bewindvoering te komen?

Dat is de hoofdvraag die wij aan Manuela stelden. Manuela zocht hulp omdat zij ongeordend is en daardoor moeite heeft met het creëren van overzicht. Ze mist inzicht in de financiën, toeslagen en alle zaken die hierbij… Lees verder

Waardoor kun je in de schulden komen?

Trien is al vanaf 2012 een cliënt bij Aktiva. Zij heeft onze hulp gezocht omdat ze in een ernstige schuldensituatie terecht was gekomen en bij de gemeente geen oplossing vond. Inmiddels is Trien al jaren schuldenvrij. Door… Lees verder

Waardoor kun je in de financiële problemen komen?

‘Dit kan door het uitblijven van reacties of door sancties bij het niet betalen van de vaste lasten. Na drie maanden hoorde ik pas dat ik de woning uitgezet zou worden.’ Aldus Wytze zijn situatie. Wytze kwam… Lees verder

Ervaringen bewindvoering Melanie

Melanie is al jaren een betrokken cliënt van Aktiva. Ook is zij actief op social media om iedereen die meer wil weten over bewindvoering te informeren en onduidelijkheden weg te nemen. Lees verder

Het verhaal van Dharma

Ondanks haar borderline problematiek, de uithuisplaatsing van de kinderen, bedreigingen en agressie van haar ex-partner weet ze zich staande te houden. Ze heeft heel wat meegemaakt in haar leven en heeft ondanks alles haar geluk kunnen vinden.… Lees verder

Laatste nieuws