Help mij

Zelfredzaamheid en bewindvoering bij Aktiva

Je schulden zijn bijna opgelost, je financiële situatie is stabiel en beschermingsbewind is voor jou straks niet langer nodig! Dat is heel mooi maar je bent er niet zeker van of je het straks ook echt alleen wel gaat redden.  Zit jij ook met die vraag en ben je bang voor terugval? Dan kun je bij Aktiva gebruikmaken van het Zelfredzaamheidstraject. Zelfredzaamheid is een prioriteit voor Aktiva.

Het Aktiva Zelfredzaamheidstraject

Wat houd dat Aktiva Zelfredzaamheidstraject dan in? Je staat onder beschermingsbewind omdat er schulden waren die je alleen niet kon oplossen. Samen met je Aktiva bewindvoerder hebben jullie er hard aan gewerkt om de schulden op te lossen. Normaal gesproken zou dit beteken dat je zelf weer alle rekeningen gaat betalen en je financiële administratie bij moet gaan houden.

Omdat de bewindvoerder van Aktiva dit een langere periode voor jou heeft verzorgt is het heel begrijpelijk dat jij je hier zorgen over maakt en twijfels hebt of jou dit alleen gaat lukken. Wij zien ook niet graag dat jij na één of twee jaar weer bij ons moet aankloppen.

Drie stappen naar zelfredzaamheid

Door Aktiva is er gekeken naar welke mogelijkheden die er zijn om deze situatie te voorkomen.  Aktiva heeft op basis van zelfredzaamheid een traject bedacht waarbij beschermingsbewind word omgezet naar budgetbeheer. Het budgetbeheer word in drie stappen steeds lichter gemaakt ( en ook goedkoper ) en bij elke stap er meer van jou word verwacht om zelf te gaan doen. Als laatste stap komt het budgetbeheer helemaal te vervallen en ben je klaar om het heft weer in handen te nemen en baas in eigen portemonnee te zijn.

Als blijkt dat de laatste genomen stap voor jou net te ver is geweest doen we heel simpel een stap terug. Dat wat jij zelf kunt doen doe je lekker zelf en de rest, dat doen wij dan voor je.

Net als bij beschermingsbewind zijn wij er voor jou om je op te vangen en om over je financiële zaken te waken. Zelfredzaamheid is een prioriteit voor Aktiva.

Wil je weten over wat de mogelijk voor jou of je cliënt zijn, neem dan contact met ons op of vul het hulpformulier in naast deze tekst.


© Aktiva 2018 | Privacyverklaring | Algemene voorwaarden | Website bij Team Koen
Zelfredzaamheid en bewindvoering bij Aktiva Klantenbeoordeling: ★★★★★ 4.6 gebaseerd op 122 reviews
5 1
Plan een telefonisch adviesgesprek