Wat is Bewindvoering?

Het Aktiva Zelfredzaamheidstraject

Wat houd dat Aktiva Zelfredzaamheidstraject dan in? Je staat onder beschermingsbewind omdat er schulden waren die je alleen niet kon oplossen. Samen met je Aktiva bewindvoerder hebben jullie er hard aan gewerkt om de schulden op te lossen. Normaal gesproken zou dit beteken dat je zelf weer alle rekeningen gaat betalen en je financiële administratie bij moet gaan houden.

Omdat de bewindvoerder van Aktiva dit een langere periode voor jou heeft verzorgt is het heel begrijpelijk dat jij je hier zorgen over maakt en twijfels hebt of jou dit alleen gaat lukken. Wij zien ook niet graag dat jij na één of twee jaar weer bij ons moet aankloppen.

Help mij direct
Onze cliënten, zorgverleners en andere samenwerkings- partners vertrouwen op de diensten van Aktiva

Zelfredzaamheid en bewindvoering bij Aktiva5 sterren gebaseerd op 141 reviews51
Aktiva, dikke pluim
5 5 1
aktiva geeft je rust in je hoofd als je met schulden zit en ze helpen je waar ze je kunnen helpen. aktiva geeft je rust in je hoofd als je met schulden zit en ze helpen je waar ze je kunnen helpen.
Informatief en Professioneel
5 5 1
Ik heb een intakegesprek gehad met Sander Kampschmidt. Sander kwam op tijd op onze afspraak en heeft mij op een professionele manier voorzien van alle… Ik heb een intakegesprek gehad met Sander Kampschmidt. Sander kwam op tijd op onze afspraak en heeft mij op een professionele manier voorzien van alle informatie waarom ik verzocht. Uiteindelijk heb ik gekozen om gebruik te maken van de dienstverlening van Aktiva.
Super bewind
5 5 1
Super bewind, eerder bij andere gezeten maar Aktiva, en in mijn geval Andzelika, is een top bewindvoerder. Ze leven mee en luisteren. Echt ik ben… Super bewind, eerder bij andere gezeten maar Aktiva, en in mijn geval Andzelika, is een top bewindvoerder. Ze leven mee en luisteren. Echt ik ben superblij met Aktiva maar zeer zeker met Andzelika. Echt fijn en prettig.

Drie stappen naar zelfredzaamheid

Door Aktiva is er gekeken naar welke mogelijkheden die er zijn om deze situatie te voorkomen.  Aktiva heeft op basis van zelfredzaamheid een traject bedacht waarbij beschermingsbewind word omgezet naar budgetbeheer. Het budgetbeheer word in drie stappen steeds lichter gemaakt ( en ook goedkoper ) en bij elke stap er meer van jou word verwacht om zelf te gaan doen. Als laatste stap komt het budgetbeheer helemaal te vervallen en ben je klaar om het heft weer in handen te nemen en baas in eigen portemonnee te zijn.

Als blijkt dat de laatste genomen stap voor jou net te ver is geweest doen we heel simpel een stap terug. Dat wat jij zelf kunt doen doe je lekker zelf en de rest, dat doen wij dan voor je.

Net als bij beschermingsbewind zijn wij er voor jou om je op te vangen en om over je financiële zaken te waken. Zelfredzaamheid is een prioriteit voor Aktiva.

Wil je weten over wat de mogelijk voor jou of je cliënt zijn, neem dan contact met ons op of vul het hulpformulier in naast deze tekst.

De belangrijkste voordelen van Aktiva

Snelheid

 • Binnen 24 uur persoonlijk contact
 • Binnen 7 dagen een intakegesprek
 • Eigen bewindvoerder toegewezen
 • Geen wachttijden bij de aanmelding
 • Binnen 3-6 maanden loopt alles

Veilig

 • Wij communiceren alleen met jou
 • Betalingen worden maandelijks gecontroleerd
 • Eigen online inlog om mee te kijken
 • Gekwalificeerde bewindvoerders
 • Toezicht door branchevereniging, rechtbank en auditor

Service

 • Een eigen bewindvoerder toegewezen
 • Dag en nacht inzicht in de financiën
 • Digitale communicatie
 • Online rekeningen indienen
 • Snelle beantwoording van vragen

Wat doet een bewindvoerder?

Het belangrijkste deel van het werk van een bewindvoerder bestaat uit het beheren van uw vermogen. Hiervoor is het noodzakelijk dat de bewindvoerder inzicht krijgt in al uw financiële zaken, maar ook de bevoegdheid krijgt om beslissingen te nemen. Natuurlijk gaat dit altijd in overleg met jou.

Wil je weten wat een bewindvoerder allemaal doet voor jou? Kijk dan verder bij het takenpakket van de bewindvoerder.

Klantverhalen

Wat is een reden om onder bewindvoering te komen?

Dat is de hoofdvraag die wij aan Manuela stelden. Manuela zocht hulp omdat zij ongeordend is en daardoor moeite heeft met het creëren van overzicht. Ze mist inzicht in de financiën, toeslagen en alle zaken die hierbij… Lees verder

Waardoor kun je in de schulden komen?

Trien is al vanaf 2012 een cliënt bij Aktiva. Zij heeft onze hulp gezocht omdat ze in een ernstige schuldensituatie terecht was gekomen en bij de gemeente geen oplossing vond. Inmiddels is Trien al jaren schuldenvrij. Door… Lees verder

Waardoor kun je in de financiële problemen komen?

‘Dit kan door het uitblijven van reacties of door sancties bij het niet betalen van de vaste lasten. Na drie maanden hoorde ik pas dat ik de woning uitgezet zou worden.’ Aldus Wijtze zijn situatie. Wijtze kwam… Lees verder

Ervaringen bewindvoering Melanie

Melanie is al jaren een betrokken cliënt van Aktiva. Ook is zij actief op social media om iedereen die meer wil weten over bewindvoering te informeren en onduidelijkheden weg te nemen. Lees verder

Het verhaal van Dharma

Ondanks haar borderline problematiek, de uithuisplaatsing van de kinderen, bedreigingen en agressie van haar ex-partner weet ze zich staande te houden. Ze heeft heel wat meegemaakt in haar leven en heeft ondanks alles haar geluk kunnen vinden.… Lees verder

Laatste nieuws

Corona enquete

Als werkgever willen wij het goed doen, ook ten tijde van het coronavirus. Daarom hebben wij onlangs een onderzoek gedaan…

Lees verder