Help mij

Ondersteuning aanvragen voor familie of vrienden?

Je zoekt ondersteuning voor een familielid, vrienden of kennissen! Heel goed dat je namens hem of haar hulp zoekt. Veel van onze cliënten ervaren onze dienstverlening en verwijzen ook vaak familieleden of vrienden door naar ons. Gewoonweg omdat ze weten dat onze dienstverlening werkt. Ben jij nog niet bekend met onze dienstverlening dan begrijpen wij heel goed dat je onze betrouwbaarheid wilt weten.

Regelmatig krijgen wij complimenten van onze cliënten over onze manier van werken. Met veel trots publiceren wij deze op onze referentiepagina. Ook luisteren wij naar onze samenwerkingspartners hoe wij onze dienstverlening nog beter, veiliger en sneller kunnen maken. Onderaan deze pagina tref je dan ook onze samenwerkingspartners waarmee wij de waarborgen voor een goede en betrouwbare dienstverlening hebben opgesteld.

Wat kunnen wij betekenen?

Aktiva biedt meerdere vormen van dienstverlening gericht op materiële (financiën, bezit, schulden) en immateriële (geestelijke) ondersteuning.

  • Budgetbeheer: Financieel beheer op basis van een overeenkomst
  • Bewindvoering: Financieel beheer op basis van een beschikking
  • Mentorschap: Begeleiden en behartigen van belangen
  • Legal Service: Juridische ondersteuning middels de inzet van advocaten

De volgende stap

Weet je welke ondersteuning je zoekt voor jouw familielid, vrienden of kennissen? Meldt hem of haar aan via ons contactformulier. Wij nemen dan direct contact op met jou of degene die je aanmeldt.


De voordelen

De vele voordelen van de dienstverlening van Aktiva is dat er geen wachtlijsten zijn en je bij ons met grote snelheid wordt geholpen. Zodra jij je bij ons aanmeldt word je binnen 24 uur gebeld voor het inplannen van een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Budgetbeheer

Beheren van financiën op basis van een overeenkomst

Bewindvoering

Beheren van financiën op basis van een beschikking van de rechtbank

Mentorschap

Begeleiden en behartigen van belangen middels een beschikking van de rechtbank

Legal Services

Juridische ondersteuning van een advocaat o.b.v. een toevoeging van de Raad voor Rechtsbijstand.

Graag even persoonlijk contact?

Wil je graag persoonlijk contact om samen met ons tot een juiste keuze te komen. Of wil je jouw situatie gratis en vrijblijvend aan ons voorleggen?

Mailen?

Wil je jouw situatie via de mail aan ons voorleggen?

Bellen?

Liever eerst telefonisch contact voordat je een afspraak maakt?

Veel gestelde vragen

Zit je met vragen over bewindvoering? Wellicht staat hier jouw antwoord. Toch niet gevonden? Laat het ons weten.

Hoe kan ik bewindvoering aanvragen?

Zodra je ons hulpformulier invult, dan nemen wij binnen 24 werkuren contact met je op. Wij vullen dan samen met jou alle formulieren in die nodig zijn voor de aanvraag van bewindvoering.

Hoe lang duurt bewindvoering

Bewindvoering wordt uitgevoerd om een bepaalde reden, bijvoorbeeld het hebben van problematische schulden of het hebben van een lichamelijke of geestelijke beperking. Zodra deze reden van bewind niet meer aanwezig is dan kun je bij jouw bewindvoerder of de rechter verzoeken om het bewind te laten opheffen.

Wat kost bewindvoering?

In veel gevallen wordt bewindvoering vergoedt door de gemeente. Mocht je niet voor vergoeding in aanmerking komen, omdat je bijvoorbeeld teveel inkomen heeft, dan moet je deze kosten zelf betalen. De hoogte van deze kosten vind je op onze tarievenlijst.

Kan ik wijzigen van bewindvoerder

Als je geen vertrouwen meer hebt in jouw bewindvoerder of de communicatie verloopt niet meer goed. Dan kun je verzoeken om een andere bewindvoerder. Om te voorkomen dat hiervoor allemaal kosten gemaakt moet worden is het verstandig om eerst intern bij het kantoor te verzoeken om een ander contactpersoon. Mocht je toch besluiten om te wijzigen van kantoor dan hebben wij een voorbeeld brief die je kunt gebruiken om bijvoorbeeld naar ons over te stappen.

Plan een telefonisch adviesgesprek