Ondersteuning aanvragen voor familie of vrienden?

U zoekt ondersteuning voor een familielid, vrienden of kennissen! Heel goed dat u namens hem of haar hulp zoekt. Veel van onze cliënten ervaren onze dienstverlening en verwijzen ook vaak familieleden of vrienden door naar ons. Gewoonweg omdat ze weten dat onze dienstverlening werkt. Bent u nog niet bekend met onze dienstverlening dan begrijpen wij heel goed dat u onze betrouwbaarheid wilt weten.

Regelmatig krijgen wij complimenten van onze cliënten over onze manier van werken. Met veel trots publiceren wij deze op onze referentiepagina. Ook luisteren wij naar onze samenwerkingspartners hoe wij onze dienstverlening nog beter, veiliger en sneller kunnen maken. Onderaan deze pagina treft u dan ook onze samenwerkingspartners waarmee wij de waarborgen voor een goede en betrouwbare dienstverlening hebben opgesteld.

Wat kunnen wij betekenen?

Aktiva biedt meerdere vormen van dienstverlening gericht op materiële (financiën, bezit, schulden) en immateriële (geestelijke) ondersteuning.

  • Budgetbeheer: Financieel beheer op basis van een overeenkomst
  • Bewindvoering: Financieel beheer op basis van een beschikking
  • Mentorschap: Begeleiden en behartigen van belangen
  • Legal Service: Juridische ondersteuning middels de inzet van advocaten

De volgende stap

Weet u welke ondersteuning u zoekt voor uw familielid, vrienden of kennissen? Meldt hem of haar aan via ons contactformulier. Wij nemen dan direct contact op met u of degene die u aanmeldt.


De voordelen

De vele voordelen van de dienstverlening van Aktiva is dat er geen wachtlijsten zijn en u bij ons met grote snelheid wordt geholpen. Zodra u zich bij ons aanmeldt wordt u binnen 24 uur gebeld voor het inplannen van een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Budgetbeheer

Beheren van financiën op basis van een overeenkomst

Bewindvoering

Beheren van financiën op basis van een beschikking van de rechtbank

Mentorschap

Begeleiden en behartigen van belangen middels een beschikking van de rechtbank

Legal Services

Juridische ondersteuning van een advocaat o.b.v. een toevoeging van de Raad voor Rechtsbijstand.

Graag even persoonlijk contact?

Wilt u graag persoonlijk contact om samen met ons tot een juiste keuze te komen. Of wilt u uw situatie gratis en vrijblijvend aan ons voorleggen?

Mailen?

Wilt u uw situatie via de mail aan ons voorleggen?

Bellen?

Liever eerst telefonisch contact voordat u een afspraak maakt?

Veel gestelde vragen

Zit u met vragen over bewindvoering? Wellicht staat hier uw antwoord. Toch niet gevonden? Laat het ons weten.

Hoe kan ik bewindvoering aanvragen?

Zodra u ons hulpformulier invult, dan nemen wij binnen 24 werkuren contact met u op. Wij vullen dan samen met u alle formulieren in die nodig zijn voor de aanvraag van bewindvoering.

Hoe lang duurt bewindvoering

Bewindvoering wordt uitgevoerd om een bepaalde reden, bijvoorbeeld het hebben van problematische schulden of het hebben van een lichamelijke of geestelijke beperking. Zodra deze reden van bewind niet meer aanwezig is dan kunt u bij uw bewindvoerder of de rechter verzoeken om het bewind te laten opheffen.

Wat kost bewindvoering?

In veel gevallen wordt bewindvoering vergoedt door de gemeente. Mocht u niet voor vergoeding in aanmerking komen, omdat u bijvoorbeeld teveel inkomen heeft, dan moet u deze kosten zelf betalen. De hoogte van deze kosten vindt u op onze tarievenlijst.

Kan ik wijzigen van bewindvoerder

Als u geen vertrouwen meer heeft in uw bewindvoerder of de communicatie verloopt niet meer goed. Dan kunt u verzoeken om een andere bewindvoerder. Om te voorkomen dat hiervoor allemaal kosten gemaakt moet worden is het verstandig om eerst intern bij het kantoor te verzoeken om een ander contactpersoon. Mocht u toch besluiten om te wijzigen van kantoor dan hebben wij een voorbeeld brief die u kunt gebruiken om bijvoorbeeld naar ons over te stappen.

Plan een telefonisch adviesgesprek