Help mij

Ondersteuning aanvragen voor uw client?

U bent een professional, werkt voor een zorginstantie en zoekt ondersteuning voor uw cliënt(en)! Heel goed dat u dan namens uw cliënt hulp zoekt. U bent waarschijnlijk tot de conclusie gekomen dat uw cliënt ondersteuning nodig heeft met zijn financiën en eventueel aanvullend een mentor nodig heeft. Aktiva werkt veel samen met veel doorverwijzende instanties (verslavingszorg, begeleid wonen, reclassering, gemeenten en andere zorginstanties).

De professionals in de zorg komen steeds vaker financiële problemen tegen bij hun cliënten. Wij zien dat er vanuit de dienstverlening van de instelling wenselijk is dat de cliënten hierin worden begeleid. De zorgverlener probeert dit dan zelf voor de cliënt te regelen, maar begint steeds meer te merken dat de ondersteuning zoveel tijd in beslag neemt dat er geen ruimte meer is voor de dienstverlening die de eigen instantie aanbiedt. Dan doet u er goed aan om deze ondersteuning onder te brengen bij een kantoor waar dit wel de dienstverlening is. Aktiva kan u, maar ook uw collega’s, hierin ondersteunen.

Wat kunnen wij betekenen?

Aktiva biedt meerdere vormen van dienstverlening gericht op materiële (financiën, bezit, schulden) en immateriële (geestelijke) ondersteuning.

  • Budgetbeheer: Financieel beheer op basis van een overeenkomst
  • Bewindvoering: Financieel beheer op basis van een beschikking
  • Mentorschap: Begeleiden en behartigen van belangen
  • Legal Service: Juridische ondersteuning middels de inzet van advocaten

Dat beetje extra

In samenwerking met de instanties die naar ons doorverwijzen hebben wij Pré-bewind opgezet. Dit is een gratis vorm van ondersteuning in de toeloop naar beschermingsbewind. Wij merken vaak dat er met spoed ondersteuning nodig is, maar dat de aanvragen bij de rechtbanken vertraging kunnen veroorzaken. Met de service van het Pré-bewind worden u en uw cliënt direct ondersteund.

De volgende stap

Weet u welke ondersteuning u zoekt voor uw cliënt? Meldt hem of haar aan via ons contactformulier. Wij nemen dan direct contact op met u of cliënt.

Wenst u als organisatie een presentatie te ontvangen over onze dienstverlening en hoe deze ingezet kan worden ter ondersteuning van uw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze relatiebeheerders.


De voordelen

De vele voordelen van de dienstverlening van Aktiva is dat er geen wachtlijsten zijn en u bij ons met grote snelheid wordt geholpen. Zodra u zich bij ons aanmeldt wordt u binnen 24 uur gebeld voor het inplannen van een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Budgetbeheer

Beheren van financiën op basis van een overeenkomst

Bewindvoering

Beheren van financiën op basis van een beschikking van de rechtbank

Mentorschap

Begeleiden en behartigen van belangen middels een beschikking van de rechtbank

Legal Services

Juridische ondersteuning van een advocaat o.b.v. een toevoeging van de Raad voor Rechtsbijstand.

Graag even persoonlijk contact?

Wilt u graag persoonlijk contact om samen met ons tot een juiste keuze te komen. Of wilt u uw situatie gratis en vrijblijvend aan ons voorleggen?

Mailen?

Wilt u uw situatie via de mail aan ons voorleggen?

Bellen?

Liever eerst telefonisch contact voordat u een afspraak maakt?

Veel gestelde vragen

Zit u met vragen over bewindvoering? Wellicht staat hier uw antwoord. Toch niet gevonden? Laat het ons weten.

Hoe kan ik bewindvoering aanvragen?

Zodra u ons hulpformulier invult, dan nemen wij binnen 24 werkuren contact met u op. Wij vullen dan samen met u alle formulieren in die nodig zijn voor de aanvraag van bewindvoering.

Hoe lang duurt bewindvoering

Bewindvoering wordt uitgevoerd om een bepaalde reden, bijvoorbeeld het hebben van problematische schulden of het hebben van een lichamelijke of geestelijke beperking. Zodra deze reden van bewind niet meer aanwezig is dan kunt u bij uw bewindvoerder of de rechter verzoeken om het bewind te laten opheffen.

Wat kost bewindvoering?

In veel gevallen wordt bewindvoering vergoedt door de gemeente. Mocht u niet voor vergoeding in aanmerking komen, omdat u bijvoorbeeld teveel inkomen heeft, dan moet u deze kosten zelf betalen. De hoogte van deze kosten vindt u op onze tarievenlijst.

Kan ik wijzigen van bewindvoerder

Als u geen vertrouwen meer heeft in uw bewindvoerder of de communicatie verloopt niet meer goed. Dan kunt u verzoeken om een andere bewindvoerder. Om te voorkomen dat hiervoor allemaal kosten gemaakt moet worden is het verstandig om eerst intern bij het kantoor te verzoeken om een ander contactpersoon. Mocht u toch besluiten om te wijzigen van kantoor dan hebben wij een voorbeeld brief die u kunt gebruiken om bijvoorbeeld naar ons over te stappen.

Plan een telefonisch adviesgesprek