Hulp voor jezelf?

Zie je door alle (financiële) problemen geen uitweg meer hoe je jouw geldzaken moet regelen. Of zoek je preventief ondersteuning om jouw financiën te beschermen. Dan doe je er goed aan om onze ondersteuning in te schakelen.

Ondersteuning

Het inschakelen van ondersteuning kun je regelen bij Aktiva. Wij bieden 4 vormen van ondersteuning:

  • Bewindvoering: Het uit handen geven van de financiën op basis van een beschikking via de rechtbank.
  • Budgetbeheer: Het uit handen geven van de financiën op basis van een overeenkomst.
  • Mentorschap: Het uit handen geven van zorgvraagstukken en begeleiding op basis van een beschikking van de rechtbank.
  • Legal service: Het uit handen geven van juridische vraagstukken (vaak) op basis van een toevoeging via de Raad voor de Rechtsbijstand.

Werkwijze

Als je ons terugbelformulier invult dan zullen onze medewerkers op het verzochte tijdstip jou bellen om de situatie door te spreken. Zij kijken dan samen met jou welke vorm van ondersteuning het beste bij jouw wensen past.

Als je uiteindelijk een afspraak wilt dat wij bij jou langskomen, dan kunnen wij al binnen 7 dagen bij jou langskomen om de hele situatie door te spreken en de hulp op te starten.


Graag even persoonlijk contact?

Wilt u graag persoonlijk contact om samen met ons tot een juiste keuze te komen. Of wilt u uw situatie gratis en vrijblijvend aan ons voorleggen?

Mailen?

Wilt u uw situatie via de mail aan ons voorleggen?

Bellen?

Liever eerst telefonisch contact voordat u een afspraak maakt?

Veel gestelde vragen

Zit u met vragen over bewindvoering? Wellicht staat hier uw antwoord. Toch niet gevonden? Laat het ons weten.

Hoe kan ik budgetbeheer aanvragen?

Zodra u ons hulpformulier invult, dan nemen wij binnen 24 werkuren contact met u op. Wij vullen dan samen met u alle formulieren in die nodig zijn voor budgetbeheer.

Hoe lang duurt budgetbeheer

Budgetbeheer wordt aangegaan met een overeenkomst voor 12 maanden. Na deze periode kunt u de overeenkomst op elk moment met een maand opzegtermijn opzeggen.

Wat kost budgetbeheer?

Budgetbeheer wordt, in tegenstelling tot bewindvoering, vaak niet vergoedt door de gemeente. De hoogte van de kosten vindt u op onze tarievenlijst.

Kan ik wijzigen van budgetbeheerder?

Als de samenwerking met uw contactpersoon niet naar uw wensen verloopt, dan kunt u bij ons verzoeken om een ander contactpersoon.

Plan een telefonisch adviesgesprek